Sosialt momentum

Sosialt momentum er et konsept som forklarer at med riktig fokus vil du kunne bli nummen til kontinuerlig avisning og dermed lettere nullstille deg fra samtale til samtale.
Sosialt momentum er et verktøy vi bruker for å beskrive hvordan vi føler oss. Det er ikke noe fysisk som finnes i universet, men en intern ting.

For å beskrive hva dette betyr for oss selgere: Når du får ett salg så vil du få en bekreftelse på at alt det harde arbeidet du har brukt på å lære deg ditt virke og all den tiden du har brukt på å ringe ut endelig betaler seg. Dette vil utløse en kjemisk reaksjon i hjernen ved at endorfiner slippes løs.

Dette er ikke så ulikt effekten som narkotika skaper. Det er et utbredt uttrykk blant selgere kalt “flytsonen”. Når du er i flytsonen så er du “hot” og kan ikke si eller gjøre noe galt. Dette er fordi alle ting du gjør blir gjort med en sånn selvtillit at kundene blir smittet av din entusiasme og kjøper hva enn du har å selge.

Mange selgere liker å bruke motiverende musikk, film eller lignende for å motivere seg selv til å ha en bra salgsdag. En ekstremt viktig egenskap for selgere er å mestre sitt sosiale momentum. Dette gjøres da ved å styre humøret.

Om man har en dårlig dag hjemmefra drar man negativt sosialt momentum med seg på arbeidsplassen. Dette påvirker ikke bare dine salgsprestasjoner, men også de rundt deg.
Da du spyr ut gift og utstråler negativitet.
Dette er ikke nødvendigvis noe du gjør bevist, men vi mennesker undervurderer alltid hvor stor påvirkningskraft vi har på hverandre. Om der er en liten undertone av irritasjon eller frustrasjon i stemmen din så vil det føles av kollegaer og ikke minst kunder.

Derfor er det viktig å kunne nullstille seg før mann i det hele tatt plukker opp telefonen og ringer noen. Hvordan kan dette gjøres?

Steg 1: Vær bevist på at du for øyeblikket har negativt sosialt momentum.
Steg 2: Ved å se logisk på situasjonen du er i kan du nullstille deg til et nøytralt humør.
Steg 3: Bruk fysikken din til å forbedre humøret. (Smil, stå rett i ryggen, ta opp plass)
Steg 4: Fysisk aktivitet, gå en tur, ta noen armhevinger eller tøy litt ut.

Om det var noe som gjorde deg sint. F.eks. en kunde som var ufyselig så er det helt greit å gå en liten tur og bokstavelig talt riste det av seg. Det å finne ett stille rom å ta ti armhevinger er sterkt undervurdert.

Så over på positivt sosialt momentum. Dette inntreffer når livet går i riktig retning. Du kan lene deg på positivt sosialt momentum for å kontre ut negativt sosialt momentum. Dette vil si at hvis du har fire dager med masse salg så vil du ikke gå hjem misfornøyd om fredagen ikke ga noen fangst.

Det er viktig å bygge opp å bevare sosialt momentum som selger. Dette vil gjøre at mye av det du ellers må tenke på vil komme automatisk som en del av selvsikkerheten din.

Gjesteartikkel skrevet av Aleksander Leonardsen

aleksander-leonardsen-toppselgerAleksander Leonhardsen har jobbet i salg siden 2007 og har bygget seg en del erfaring på denne tiden. Aleksander har solgt alt fra telefon abonnementer til forsikringer. De siste årene har han kontinuerlig levert salgsresultater i toppklasse i forsikringsbransjen. Han mener salg er ett fag og som alle fag så kan dette også læres.

Toppselger