3 regler for hypnotisk innflytelse

Jeg har vært en ivrig konsumer av bøker, programmer, og e-bøker innen salg og markedsføring. Det finnes anerkjente bøker fra salgsguruer som Brian Tracy, Zig Ziglar, Grant Cardone, etc. som publiserer tradisjonelle bøker som det aldri vil være feil å kjøpe (og lese!). Jeg har dog bladd opp dollar, pund, euro, og til og med singaporsk dollar og polsk zloty for diverse online publikasjoner fra mindre kjente utgivere. Veldig ofte har annonseteksten vært mer interessant enn selve innholdet, men inne mellom kommer jeg også over noen godbiter.

For en stund tilbake leste jeg en e-bok kalt “Conversational hypnosis in action”. Boken er skrevet av Nathan Thomas og grunnen til at jeg opprinnelig lot meg overbevise til å kjøpe (egentlig ikke så vanskelig!) er at Thomas er student av den legendariske hypnotisøren Igor Ledochowski. Ledochowski har utgitt “The Power of Conversational hypnosis” som trolig er det mest fullstendige programmet for “Conversational hypnosis”på markedet.

Boken til Nathan Thomas er kun 65 sider og er mer rett på sak enn det meste annet jeg har kommet over. Nathan Thomas går ikke rundt grøten og deler den beste og viktigste informasjonen med sine lesere uten å fylle på med unødvendig “svada”.

I begynnelsen av boken deler Nathan Thomas tre prinsipper som han ber alle tatovere inn i pannen hvis de skal bli dyktige selgere eller gode på å ha innflytelse over andre generelt.

Glem hemmelige ord, enighetsstiger og alterantivmetoden før du virkelig har forstått viktigheten av disse tre reglene:

  • Få de til å føle seg viktig. (Make Them Feel importent)
  • Finn ut hva folk vil ha, deretter vis dem hvordan de kan få det. (You find out what people want, then you show them how to get it)
  • Søk først å forstå, deretter å bli forstått. (Seek first to understand, then to be understood)

Dette er enkle tips i den forstand at de kan oppsummeres i en setning. Vanskelige i den forstand at de er lett å avfeie som selvfølgeligheter uten at man innser viktigheten av å være bevisst på dem hele tiden.

Gjør disse reglene til vaner, ikke bare til fengende fraser, og de vil forandre livet ditt” skriver Thomas i boken sin. Jeg mener han har rett.

Nathan Thomas utdyper disse prinsippene og deler også annen verdifull informasjon i Conversational Hypnosis in Action. Jeg skal være forsiktig med å dele mer enn jeg allerede har gjort da dette tross alt er en bok han tar betalt for.

Lars

PS: For de av dere som har lest “7 habits of highly effective people” så kan jeg bekrefte at regel nummer tre er hentet derifra. For øvrig også en bok som kan anbefales på det varmeste.

Toppselger